• 1

    1

A Könyv

Kósa Klára és Bor Zoltán könyve: Szimbólumok és ajándékok címmel jelent meg. Az elegáns kivitelezésű, gyönyörű képekkel teli album segít megtalálni a kinek-kinek adható legjobb, leghatásosabb ajándékot. A könyv bemutatja a Kósa kerámiát és a rajtuk üzenetként megjelenő szimbólumokat. A könyv feltárja a színek, formák, jelek tartalmát, egymáshoz és a világhoz való viszonyainkat.

Az Éden Kertje, a madár, a virág, a hajó, a korona, a bárány, Dávid csillaga, a koszorú, a pikkely, a számok, a színek mind-mind ugyanolyan fontosak voltak Mátyás király idejében, mint most, a XXI. században. A könyv részletesen és remek képekkel illusztrálva mutatja be, hogy kinek milyen jelet szabad és illik ajándékozni, egyúttal kitűnő olvasmány is művészetkedvelőknek, szakembereknek, kultúrát kedvelő hölgyeknek, uraknak egyaránt.

A könyv képekkel mutatja be a reneszánsz, az egyetemes, a keresztény, a zsidó szimbólumvilágot egyaránt.

Kósa Klára számos előadást tartott és tart ez évben is a középkorban olyan jól ismert és használt jelekről, bemutatva a könyvet is. Ki szereti a kék vagy fekete, fehér vagy zöld színt, kinek vörös a haja, mit okoz kedélyállapotunkban a háromszög vagy a sárga? Mindenre választ kapnak az érdeklődők.

A könyvbemutatóval egybekötött előadás egy óra, melyet mindig stúdiókiállítással tesznek színessé, maradandóvá, látványossá.

Az előadásra szívesen vesz minden érdeklődést a Kósa Reneszánsz Kerámia Stúdióban Kósa Klára, egyúttal a telefonos egyeztetést kéri.

 

Kósa Klára - Bor Zoltán: Szimbólumok és ajándékok című könyvének belívei:

Kapcsolat

KÓSA RENESZÁNSZ KERÁMIA STÚDIÓ

2000 Szentendre, Bükkös part 34.
• Tel.: +36309195490
• E-mail: kosa@kosareneszansz.hu