Kósa Reneszánsz Kerámia Stúdió

Kiállítás - találkozó

A Kósa Reneszánsz Kerámia Stúdió gyakran tart kiállításokat, bemutatókat Szentendre városában, a fővárosban  és vidéken egyaránt. Ezeket az ünnepi alkalmakat nagyon szeretik a gyűjtők, a barátok, az ismerősök és az eddig ismeretlen érdeklődők is, hiszen ezek mindig igazi kulturális összejövetelek. Sor kerül itt új alkotások bemutatására, beszélgetésre, ismerkedésre, művészeti vitákra, kikapcsolódásra is.

A nagy reneszánsz koszorú mécseseink meggyújtása kedvelt része a programnak. A koszorún tizenkettő vagy huszonnégy mécses ül, ezekhez egyenként jön ki valaki, azokat meggyújtani. Ilyenkor kívánhat bármit, akár halkan vagy csak magában mondva, akár hangosan, úgy, hogy mindenki hallja, s közben meggyújthatja a mécsest. Felemelő érzés a sok jó kívánságot hallgatni, s a mécsesek lángjában gyönyörködni igazán örömteli pillanatokat kölcsönöznek mindenki számára.

A kiállítás és a koszorú fényeinek meggyújtását sokszor kíséri reneszánsz, élő zene.

A program általában két óra, ami a tapasztalat szerint nem fárasztó, inkább üdítő kikapcsolódás, egy "kirándulás a reneszánsz világában".

Kósa Klára és Bor Zoltán Szimbólumok és ajándékok című könyvének megjelenése óta megsokszorozódtak ezek az alkalmak. Kósa Klára szívesen tart előadást a könyvről, beszél Mátyás koráról, a visegrádi életről és a mindenütt jelenlévő jelekről, szimbólumokról.

A könyv bemutatása mindig egyúttal kamarakiállítás is, hiszen könnyebb az alkotásokon keresztül bemutatni a „királyi ajándékokat”.

A könyv magyarul és angolul íródott, képanyaga és szövege igazi csemege mindenkinek határon belül és határainkon túl: kerámiákon és természetfotókon bemutatva egy szívet-lelket gyönyörködtető korszakot, a magyar reneszánszt.

Az aktuális, soron következő kiállításokról, találkozókról, bemutatókról és vásárokról elsődlegesen a bal felső sarokban található "Vásárok, kiállítások" menüpontban tájékozódhat. Rendezvényeinkre ezúton is szeretettel várjunk Önöket és az Önök számára fontos hozzátartozókat, így kérjük, vigyék jó hírünket és osszák meg tartalmainkat, híreinket is!

 

Kapcsolat

KÓSA RENESZÁNSZ KERÁMIA STÚDIÓ

2000 Szentendre, Bükkös part 34.
• Tel.: +36309195490
• E-mail: kosa@kosareneszansz.hu

Nyitva tartás:
Hétfő - péntek:
8.00 - 14.00

Szombat - vasárnap:
Telefonon előre egyeztetett időpontban!