• 1

    1

Kiállítás - találkozó

A Kósa Reneszánsz Kerámia Stúdió gyakran tart kiállításokat, bemutatókat Szentendre városában, a fővárosban  és vidéken egyaránt. Ezeket az ünnepi alkalmakat nagyon szeretik a gyűjtők, a barátok, az ismerősök és az eddig ismeretlen érdeklődők is, hiszen ezek mindig igazi kulturális összejövetelek. Sor kerül itt új alkotások bemutatására, beszélgetésre, ismerkedésre, művészeti vitákra, kikapcsolódásra is.

A nagy reneszánsz koszorú mécseseink meggyújtása kedvelt része a programnak. A koszorún tizenkettő vagy huszonnégy mécses ül, ezekhez egyenként jön ki valaki, azokat meggyújtani. Ilyenkor kívánhat bármit, akár halkan vagy csak magában mondva, akár hangosan, úgy, hogy mindenki hallja, s közben meggyújthatja a mécsest. Felemelő érzés a sok jó kívánságot hallgatni, s a mécsesek lángjában gyönyörködni igazán örömteli pillanatokat kölcsönöznek mindenki számára.

A kiállítás és a koszorú fényeinek meggyújtását sokszor kíséri reneszánsz, élő zene.

A program általában két óra, ami a tapasztalat szerint nem fárasztó, inkább üdítő kikapcsolódás, egy "kirándulás a reneszánsz világában".

Kósa Klára és Bor Zoltán Szimbólumok és ajándékok című könyvének megjelenése óta megsokszorozódtak ezek az alkalmak. Kósa Klára szívesen tart előadást a könyvről, beszél Mátyás koráról, a visegrádi életről és a mindenütt jelenlévő jelekről, szimbólumokról.

A könyv bemutatása mindig egyúttal kamarakiállítás is, hiszen könnyebb az alkotásokon keresztül bemutatni a „királyi ajándékokat”.

A könyv magyarul és angolul íródott, képanyaga és szövege igazi csemege mindenkinek határon belül és határainkon túl: kerámiákon és természetfotókon bemutatva egy szívet-lelket gyönyörködtető korszakot, a magyar reneszánszt.

Kapcsolat

KÓSA RENESZÁNSZ KERÁMIA STÚDIÓ

2000 Szentendre, Bükkös part 34.
• Tel.: +36309195490
• E-mail: kosa@kosareneszansz.hu