Kósa Reneszánsz Kerámia Stúdió

Ép lélekkel (kivonatos beszámoló)

 

A Magyar Női Unió (MNU) az Ars Sacra Fesztiválon Szentendrén.

A mentális segítségnyújtás fontosságát hangsúlyozta a Magyar Női Unió (MNU) elnöke az Ars Sacra Fesztiválon Szentendrén. Batthyány-Schmidt Margit kiemelte: a hit, remény és a szeretet több ezer éves értékek, amelyekre a történelem folyamán mindig lehetett, így most is tudunk támaszkodni. A 21. században hajlamosak vagyunk mindannyian új utakat keresni és engedni a divat, a társadalom nyomásának. Kíméletlenül keressük a boldogságot és nem vesszük észre, hogy mindössze lelkünk megerősítésével és a már jól bevált receptek alkalmazásával az egész világ a lábaink előtt hever –fűzte hozzá az MNU elnöke. 

A Magyar Női Unió nemcsak a nők és a családok érdekvédelmét tűzte a zászlajára, hanem a mentális segítségnyújtást is. Fontos beszélni és felhívni a politikai döntéshozók figyelmét azokra a még meglévő gátakra, amelyek az emberek boldogságának az útját állják. Batthyány-Schmidt Margit szerint az elmúlt években ezen a területen jó néhány kormányzati intézkedés történt, de korántsem mondhatjuk még, hogy „megálljunk,
Mert itt van már a Kánaán!”

 Batthyány-Schmidt Margit elnök Ferenc pápa szavait idézte, aki „két, egymással ellentétes veszélyre figyelmeztetett: az egyik az, ha az anyaságot csupán egy társadalmi szerepre redukáljuk, egy feladatra, amely – ha mégoly nemes is – félreállítja a nőt a benne rejlő lehetőségekkel, nem juttatja teljesen érvényre őt a közösség építésében. A másik veszély ennek ellenreakciójaként egy olyan emancipáció, amely a férfiak kiszorításával és az értékes női tulajdonságok elvesztésével jár.”

 A Művészet és Biblia című előadáson a keresztény jelekről és szimbólumokról beszélt Kósa Klára keramikusművész, a Magyar Női Unió elnökségének tiszteletbeli tagja.

Az MNU rendezvényének zárásaként Dr. Torda Márta alelnök a régi magyar áldás felolvasásával köszönte meg a részvételt.

(Forrás: Magyar Női Unió)

vissza

Kapcsolat

KÓSA RENESZÁNSZ KERÁMIA STÚDIÓ

2000 Szentendre, Bükkös part 34.
• Tel.: +36309195490
• E-mail: kosa@kosareneszansz.hu

Nyitva tartás:
Hétfő - péntek:
8.00 - 14.00

Szombat - vasárnap:
Telefonon előre egyeztetett időpontban!